Felaket Henry’nin yazarından büyüleyici bir kitap daha!

Felaket Henry’nin yazarından büyüleyici bir kitap daha!

Öfkeli, alaycı ama sıradan bir ergen o. Kardeşlerinin kimi bacaksız, kimi sekiz bacaklı. Bir tanrıça için olağan sayılacak durumlar işte! Hel yaşıtı kızlar gibi, üzülüyor, seviniyor, aşık oluyor… Diğer ergenlerden bir farkı daha var, yeraltı dünyasında yaşıyor. Felaket Henry’nin yazarı Francesca Simon’dan tadına doyamayacağınız bir kitap daha! Güldünya Yayınları’ndan çıkan ‘Canavar Çocuk’ bu haftadan itibaren bütün kitapçılarda. 

Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunan Felaket Henry’nin yazarı Francesca Simon’ın genç yetişkinler için kaleme aldığı ilk kitabı ‘Canavar Çocuk’, Güldünya Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı. Bu haftadan itibaren kitabevlerinin raflarına dizilmeye başlanan Canavar Çocuk hayal gücüne hitap edilmesini seven her yaştan okurun beğeneceği bir roman.

 

BU TANRIÇA BAŞKA TANRIÇA!

Missouri’de doğan Francesca Simon, çocukluk yıllarını Kaliforniya’da geçirdikten sonra Yale ve Oxford üniversitelerinde Ortaçağ tarihi üzerine eğitim aldı. Sunday Times, Guardian, Telegraph, Mail on Sunday, Vogue gibi gazete ve dergilerde serbest gazeteci olarak çalıştı. 1989’dan itibaren tüm zamanını çocuk kitapları yazmaya ayırdı ve bugüne kadar elliyi aşkın kitap yazdı.

Kitabında mitolojiye olan merakını, karmaşık aile ilişkilerine olan ilgisi ve mizah yeteneğiyle bir araya getiren yazar Simon’ın bu seferki kahramanı ergenlik çağındaki Ölüler Tanrıçası Hel. Öfkeli, alaycı ama sıradan bir ergen o! Annesi babası kardeşleri var. Kardeşlerin kimi bacaksız, kimi sekiz bacaklı. Bir tanrıça için olağan sayılacak durumlar işte! Hel yaşıtı kızlar gibi, üzülüyor, seviniyor, aşık oluyor… Diğer ergenlerden bir farkı daha var, yeraltı dünyasında yaşıyor.


“ROMANIN İLK CÜMLESİNİ METRODAYKEN KURDUM”

“Ne zaman nerede aklınıza iyi bir fikir geleceğinizi bilemezsiniz. Bu romanın ilk cümlesini New York’ta metrodayken kurdum ve anında Hel’in havalı, iğneleyici, komik ve ergen sesini duydum. İskandinav mitolojisinin Ölüler Kraliçesinin tıpkı kardeşleri gibi bir çocuk olduğunu fark ettiğimde anlatmak istediğim hikâyeyi bulduğumu biliyordum. Daha önce hiç birinci şahısta yazmamıştım ve zevkle yazdım.” diyen Francesca Simon dünya çapında son derece popüler olan Felaket Henry serisi ile tanınıyor. Serinin kitapları ve filmleri sadece Birleşik Krallık’ta 20 milyondan fazla sattı ve 27 ülkede yayınlandı. Simon 2008’de Felaket Henry ve Karadamı Yeti ile Galaxy British Book Awards En İyi Çocuk Kitabı Ödülü’nü aldı. Simon’un ayrıca Uyuyan Ordu (Sleeping Army) ve Kayıp Tanrılar (The Lost Gods) başlıklı iki ilk gençlik romanı daha bulunuyor. Tepetaklak Ailesi, Güveçte Külkedisi Pişirmenin Püf Noktaları, Anne Baba Dükkanı, Potter Amca’nın Çiftliği, Bizim Çete gibi sevilen kitapların yazarı Londra’da yaşıyor.

GÜLDÜNYA YAYINLARI’NDAN İNDİRİMLİ ALIN!


Adını, 2004 yılında iki ağabeyi tarafından sokak ortasında vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede yine ağabeyleri tarafından öldürülen Güldünya Tören’den alan Güldünya Yayınları, 2014 yılında kuruldu. “Dünyanın her yerinde, senin gibi, çalışan, seven, öfkelenen, mücadele eden kadınlar, arkadaşların var. Onların kaleminden kitaplar… Yalnız olmadığını hatırlamak için!” sözleriyle yola çıkan yayınevi, bir grup feminist tarafından, Kadın Kültür ve İletişim Vakfı bünyesinde kuruldu.

Güldünya Yayınları, feminist teori ve politika kitaplarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından kadın hareketi ve farklı feminist örgütlenme deneyimleri, kadın biyografileri ve tanıklık derlemeleri, kadın edebiyatçıların eserleri ve kadın sanatçılar tarafından ya da bilim kadınları hakkında yazılmış kitapları yayınlıyor, küresel güney ve küresel doğuda kaleme alınmış çalışmalara ağırlık veriyor. Güldünya ayrıca çocuk, genç ve yetişkin okurlara yönelik kitaplar ve feminist masallar da yayınlıyor. Mümkün olan her durumda kadınlarla çalışan yayınevi, bastığı kitapları guldunyayayinlari.com adresinde indirimli olarak satışa sunuluyor.

FRANCESCA SIMON / CANAVAR ÇOCUK

Çeviri: Dılşa Ritsa Eşli

Yayına hazırlayan: Beyhan Demir

Son okuma: Ayşe Düzkan

Kapak ve mizanpaj: Minife Yıldızhan

Matbaa: Berdan Matbaacılık

Sayfa sayısı: 176

Ebat: 13,5×21 cm

ISBN: 978-605-69442-8-4

Fiyatı: 200 TL

Baskı tarihi: 2023, Birinci baskı

 

Yayınevinin internet sitesi: https://guldunyayayinlari.com

Sosyal medya hesapları:

Instagram: guldunyayayinlari Twitter: guldunyakitap Facebook: guldunyayayinlari

 

Medya Direktörü: Mehtap Doğan
[email protected]