Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise

Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise

BU OĞLAN SÜSLENMEYİ SEVİYOR!
Sınıf arkadaşları onlardan farklı olduğu için Morris’le alay ediyor ama o bununla baş etmenin yolunu bulacak.

Christine Baldacchino’nun, farklı olanın cesaretini ve yaratıcılığını anlattığı, Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise isimli çocuk kitabı Güldünya Yayınları’ndan çıktı. Stonewall Çocuk ve Genç Yetişkin Edebiyatı Onur Ödülü alan ve Isabelle Malenfant’ın sıcak çizimlerinin eşlik ettiği öykü, sınıf arkadaşlarının, onlardan farklı olduğu için, alay ettikleri Morris’i konu alıyor. Moria adında bir annesi ve Moo adında bir kedisi olan Morris süslenmeyi çok seviyor!

Amerikan Kütüphaneler Birliği’nin Gökkuşağı Listesi’nde bulunan bu kitap ABD’nin prestijli kitap dergisi Kirkustarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterildi. Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise,küçük bir çocukken aldığı eğitim sayesinde tasarıma ilgi duymaya başlayan, grafik sanatçısı ve web tasarımcısı Christine Baldacchino’nun ilk kitabı. Kedileri ve turuncu rengini seven yazar, kocasıyla birlikte Toronto’da yaşıyor.moris-kapak-son-baski

Bu güzel öyküyü resimleyen Isabelle Malenfant ise bugüne kadar yirmiye yakın çocuk kitabını resimledi. Quebec’in kuzeyinde, altın madenlerinin ve göllerin arasında yer alan Val d’Or kentinde doğan çizer, Montreal’deki Quebec Üniversitesi grafik tasarım bölümünü bitirdi. Ailesiyle birlikte Montreal’de yaşayan Malenfant’ın, illüstrasyon tekniğine duyduğu aşk kitabın sayfalarında da hissediliyor.

Adını,
2004 yılında, iki ağabeyi tarafından sokak ortasında vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede öldürülen Güldünya Tören’den alan Güldünya Yayınları, feminist teori ve politika kitaplarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından kadın hareketi, farklı feminist örgütlenme deneyimleri, kadın biyografileri, tanıklık derlemeleri, kadın edebiyatçıların eserleri ve kadın sanatçılar tarafından ya da onlar üzerine hazırlanmış kitapları yayınlıyor.

 

MORRİS MİCKLEWHİTE VE TURUNCU ELBİSE

Yazan: Christine Baldacchino

Resimleyen:Isabelle Malenfant

Yayına Hazırlayan:Arzu Karacanlar, Ayşe Düzkan

Çeviri:Deniz Özülke

Kitap Tasarım:Michael Solomon

Tasarım Uygulama:Minife Yıldızhan

Matbaa:Optimum Basım San. ve Tic. Ltd. Şti.

Sayfa sayısı:32

Ebat:20×26,5 cm

Fiyatı:16 TL

Baskı Tarihi:2018, Birinci baskı

 


Güldünya Yayınları / Kadın Kültür ve İletişim Vakfı İktisadi İşletmesi

Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, Tel Sokak No: 20/3 – Beyoğlu – İstanbul www.guldunyayayinlari.com [email protected]