İçimdeki Diğerleri

İçimdeki Diğerleri

BÜYÜMEK, HİÇ BU KADAR KORKUTUCU OLMAMIŞTI!

Yazar Kathryn Evans’ın imzasını taşıyan ve Edinburg Uluslararası Kitap Festivali’nde “İlk Roman Ödülü”ne layık görülen İçimdeki Diğerleri, Güldünya Yayınları’nın genç yetişkinlere yönelik ilk kitabı. Arka planında İngiltere’de ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve akran şiddetinin günlük yaşamın bir parçası olduğu çok kültürlü bir okul olan hikâye, bilimkurgu ve fantastik edebiyatın sınırında geziyor. kapapkat

 

Genç bir kadın olma yolundaki Teva bedeniyle ilgili sırrını ne arkadaşlarıyla, ne hoşlandığı gençle, ne de okulundaki kız ve erkeklerle paylaşamıyordu.Sadece annesinin bildiği ve dünyanın geri kalanından saklaması gereken bir sırdır bu. Çünkü geride bıraktığı 12 yıl içinde yalnızca büyümedi o, tam 12’ye bölündü!
Herkesin annesiyle baş başa yaşadığını düşündüğü o ürkütücü konakta, Teva
büyümenin ne anlama geldiğini öğrenmek, kendi bedeniyle savaşmak ve içinden çıkan “diğerlerinden” kurtulmak zorundadır.


İçimdeki Diğerleri
flörtleri, arkadaşları, cinsiyetçi okulları, bekar anneleri arasında kendi yolunu bulacak “yetişkin adayları” VEYA yetişkinliğin eşiğindeki okurların ilgisini çekecektir.

Kathryn Evansİlk romanıyla Edinburg Uluslararası Kitap Festivali en İyi İLk Roman Ödülü alan Kathryn Evans aynı zamanda şiir de yazıyor. İngiltere’de yaşayan Evans, eşiyle birlikte bir çilek çiftliği ve online çikolata şirketi işletiyor. Evans’ın bir labrador köpeği, iki de kedisi bulunuyor.

KİTAP HAKKINDA:
Kitap:
İçimdeki Diğerleri

Yazar: Kathryn Evans

Çeviri: Hazal Baydur

Yayınevi: Güldünya Yayınevi

Basım: Mayıs 2017

Sayfa Sayısı: 272

Fiyatı: 24 TL

 

ARKA KAPAK:

 

“Tüm zamanların en ilginç, en sıra dışı kitaplarından biri!” – The Guardian

 

Onun içinde büyüdüm. Ayrılma zamanımız gelene kadar tüm hücreleri benimkilerle doldu taştı. Defalarca yapmış olmamıza rağmen korktuğunu anlayabiliyorum. Sonuçta aynı kalbi paylaşıyoruz. Tüm anıları benim. Evet, bazen bulanıklar ama hepsi bana ait. Ne hissederse ben de hissediyorum. Nereye yürürse yürüsün oradayım, tüm adımları ben de atıyorum. Derin bir nefes alıyorum ama sanki o almış gibi nefes ondan çıkıyor. Artık kendi nefesimi alma vakti geldi. Elimi geriye doğru büküyorum. Parmaklarım geride yapışkan bir sıvı bırakarak ayrışıyor. Uykusu iyice açıldı. Artık sadece kontrolü ele geçirmek için savaşıyoruz, bu saatten sonra beni durdurması imkânsız.

Teva olmaya o kadar çok yaklaştım ki geride kalan olmamak için var gücüyle savaşıyor. Koluyla beni durdurmaya çalışıyor ama artık geri dönüşü kalmadı. Artık ikimize yetecek bir yer yok.

Olanları engelleyemez.

Özgür olmak zorundayım.

Özgür olacağım.