Muhafazakarlığa Karşı Feminizm

Muhafazakarlığa Karşı Feminizm

Türkiye’de feminizmin ilk yıllarından hatta ilk günlerinden beri hareketin içinde yer alan Handan Koç’un Muhafazakârlığa Karşı Feminizm adlı kitabının genişletilmiş ve gözden geçirilmiş baskısı Güldünya Yayınları’ndan çıktı. Daha önce Destek Yayınları’nın yayınladığı kitap Türkiye muhafazakârlığını, kökleri, kadınlara bakış açısı ve gelişimiyle değerlendiriyor.

guldunya_Muhafazakar_kapak_lrAKP’nin ve liberalizmin egemen olduğu bir dönemde, baş tacı edilen sağcı fikirlerin feminist bir bakış açısıyla ele alındığı kitap, bu fikri iklimde toz kondurulmayan Necip Fazıl, Said Nursi gibi isimlerin yanı sıra Fetullah Gülen’in de kadınlarla ilgili yaklaşımlarını teşhir ediyor. Muhafazakârlığa Karşı Feminizm, titiz bir kaynak taramasıyla muhafazakârlıkla mücadele etmek isteyenlere önemli bir ideolojik cephane sunuyor.

“Bu kısmi eleştirinin ardından şunu söylemem gerekir ki; kitapta, yer alan tüm yazılar bir teşhir niteliği taşıyor. Özellikle de Sızıntı dergisi üzerine yazılanlar, yazarın muhafazakâr politikayı ne kadar yakından izlediğini ve uzun süreli köklü bir külliyat taraması yaptığını gösteriyor. Fikri takibin çok zayıf olduğu bu politik iklimde Handan Koç zorlu bir işin üstesinden layıkıyla gelmiş ve yeni muhafazakârlığı anlamak isteyenlere kadınlar cephesinden önemli bir açılım sunmuştur. Kitap önümüzdeki dönemde gerek muhafazakârlığın toplumsal görünümleri gerekse feminizmin mücadele perspektifi konusunda yapılması elzem tartışmalar açısından yol açıcı bir kaynaktır. Handan Koç’un çabası da bu kapsamda çok anlamlı ve takdire şayandır.” – Candan Dumrul, Birgün

 

 Kitap Adı: Muhafazakârlığa Karşı Feminizm

Yazar Adı: Handan Koç

Sayfa Sayısı: 206

Fiyatı: 16 TL.